UPDATE Ross Perot, miliardarul care a candidat la Casa Albă, a murit
"În afaceri, ca și în viață, Ross a fost un om de acțiune integru", a scris familia sa, într-un comunicat, adăugând că texanul a murit la locuința lui din Dallas.
Ross Perot suferea de leucemie, diagnosticată în februarie, potrivit ziarului Dallas Morning News.
Candidat la prezidențialele americane în 1992, a reușit să câștige 18,9% din voturi, precipitând înfrângerea republicanului George Bush în fața democratului Bill Clinton.
În 1996, a obținut doar 8% din voturi.
Ross Perot și-a construit averea, estimată recent de revista Forbes la 4 miliarde de dolari, în domeniul informaticii.
Născut în Texas în perioada Marii Depresiuni, în 27 iunie 1930, acest self-made man s-a descris în 1996, când și-a anunțat a doua candidatură la prezidențiale, drept "un mic băiat din Texas care a trăit visul american".
După studii la Academia Navală, s-a lansat în vânzarea de computere la IBM.
În 1962, a creat propria sa companie, Electronic Data Systems (EDS), pe care a condus-o cu o mână de fier înainte de a o vinde cu 2,5 miliarde dolari la General Motors în 1984.
A fondat apoi o altă firmă, Perot Systems, vândută în 2009 către Dell pentru 3,9 miliarde de dolari.
Căsătorit, Ross Perot era tatăl a cinci copii.
Candidatura sa din 1992 a provocat o premieră în istoria prezidențialelor americane: trei candidați au împărțit platoul unei dezbateri.

VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO De ce nu pot să aleg tipul de vaccin cu care mă vaccinez?
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon