Armata SUA s-a adresat locuitorilor din Washington DC, cerându-le să nu intre în panică dacă văd tancuri pe stradă, acestea fiind pregătite pentru parada organizată de Ziua Independenței, în urma deciziei președintelui Trump, scrie BBC News.

Donald Trump si MelaniaFoto: Captura video

Cel puțin două transportoare blindate Bradley și două tancuri M1A1 Abrams vor fi duse în inima capitalei americane pentru "salutul președintelui către America".

Agenția guvernamentală National Park Service va aloca aproape 2.5 milioane de dolari pentru a acoperi costurile evenimentului.

Trump a transmis pe Twitter că festivitățile de pe 4 iulie vor fi "un spectacol unic în viață".

Festivitățile de pe 4 iulie vor include un exercițiu aviatic realizat cu o aeronavă militară, un spectacol de artificii amplu și un discurs al președintelui, ținut la Lincoln Memorial.

În timp ce vehiculele blindate erau transportate în zona de sud-est din Washington DC, marți seară, oficialii americani i-au sfătuit pe locuitori să nu se alarmeze. Colonelul Sunset Belinsky a spus presei (CBS) că cei aflați în capitală vor "vedea tancurile deplasându-se prin cartierele lor, dar nu ar trebui să intre în panică".