Consilierul economic de la Casa Albă, Larry Kudlow, a insistat duminică asupra faptului că președintele Trump nu ignoră îngrijorările legate de securitatea națională prin decizia sa de a permite companiilor americane să vândă unele componente către compania chineză Huawei, scrie The Guardian.

Larry KudlowFoto: wikipedia

Trump a anunțat sâmbătă, în urma discuțiilor cu președintele chinez Xi Jinping în cadrul summitului G20 din Japonia, că firmele americane vor putea să facă tranzacții cu gigantul Huawei, dacă acestea nu vor reprezenta "o problemă uriașă de urgență națională".

Mai mulți senatori republicani și-au exprimat îngrijorarea în această privință. Într-un mesaj pe Twitter, Marco Rubio a numit decizia "o greșeală catastrofală".

John Barrasso din Wyoming susține că Huawei reprezintă o amenințare clară la adresa securității naționale: "Din punctul meu de vedere, Huawei în SUA ar fi ca un cal troian gata să fure mai multe informații de la noi", a declarat acesta pentru NBC.

Kudlow a declarat pentru Fxo News că Huawei va rămâne pe lista neagră a Statelor Unite, ca potențial risc de securitate. Acesta a accentuat faptul că tranzacțiile vor fi legate de "mărfuri cu caracter general, care nu pot produce vulnerabilități de securitate", precum chipuri și software disponibil în mod uzual în lume.