Mai mulți politicieni germani care și-au susținut în mod public pozițiile pro-imigrație au primit amenințări cu moartea, de la uciderea unui coleg de partid al Angelei Merkel, despre care poliția suspectează că a fost o crimă motivată politic, scrie The Guardian.

Walter LubckeFoto: Captura YouTube

Politicieni și organizații media din toată țara au primit marți noapte un email prin care se transmitea faptul că presupusul asasinat al lui Walter Lübcke, membru al Uniunii Creștin-Democrate, a fost doar primul episod al unei mișcări de "curățare".

Primarii din Cologne și Altena, ambii victime ale unor atacuri cu arme albe, din cauza pozițiilor sale pro-imigrație, au fost menționați în scrisoare.

Henriette Reker, primarul din Cologne, a scăpat cu viață în 2015, după ce a fost atacată cu un cuțit de vânătoare de un extremist de dreapta care a susținut că voia să transmită un semnal împotriva acțiunii guvernului legată de problema refugiaților. Primarul din Altena, Andreas Hollstein, a fost înjunghiat în gât în 2017, de un bărbat care a criticat politica sa liberală referitoare la acordarea azilului. Amândoi au confirmat că au primit amenințări cu moartea săptămâna aceasta.

Președintele agenției germane de informații interne a declarat că aproape 13.000 de extremiști violenți de dreapta trăiesc în Germania, iar serviciile de securitate nu îi pot monitoriza pe toți.