O adolescentă din Alaska și-ar fi ucis cea mai bună prietenă după ce o persoană pe care a cunoscut-o pe internet și care susținea că este un milionar din Kansas, i-a oferit bani pentru a realiza crima, scrie BBC News.

Denali Brehmer, în vârstă de 18 ani, este acuzată de plănuirea uciderii prietenei sale, Cynthia Hoffman, în vârstă de 19 ani. Se pare că Brehmer ar fi trimis clipuri pe Snapchat cu crima, către un bărbat din Indiana, Darin Schilmiller, de 21 de ani, care îi oferise 9 milioane de dolari pentru această faptă.

Procurorii susțin că acest caz trebuie să servească ca un avertisment pentru părinți.

Bryan Schroder, procurorul din Alaska, a declarat în timpul unei conferințe de presă marți: "Internetul poate face o grămadă de lucruri bune, însă poate fi un loc întunecat, iar părinții ar fi înțelepți să monitorizeze activitatea online a copiilor."

Potrivit documentelor de la tribunal, Brehmer a recunoscut că a ucis-o pe Hoffman pe 2 iunie, pe un traseu de drumeții montane. Acestea sunt descrise ca "cele mai bune prietene". Crima ar fi fost realizată la cererea unui bărbat pe care fata l-a întâlnit online cu câteva luni înainte. Acesta s-a prezentat sub numele de "Tyler" și a susținut că este un milionar din Kansas. Însă identitatea asumată de bărbat era falsă, construită de un bărbat pe nume Schilmiller, care a încercat o schemă de înselătorie online, cunoscută sub denumirea de "catfishing".

Anchetatorii spun că au descoperit dovezi telefonice ale planului celor doi de a "viola și ucide pe cineva din Alaska". Brehmer ar fi încercat să convingă și alți patru prieteni pentru ajutor, oferindu-le sume mari de bani.

Potrivit autorităților, Hoffman a fost adusă la Thunderbird Falls de ucigași, în ziua morții sale. Aceștia o invitaseră se meargă într-o drumeție.

Timothy Hoffman, tatăl victimei le-a spus celor de la Anchorage Daily News: "Fata mea avea încredere în oamenii aceștia. Fata mea doar dorea prieteni. Acum trebuie să o îngrop."

Se pare că suspecții au legat mâinile și capul victimei cu bandă adezivă și au împușcat-o în spatele capului înainte de a-i împinge corpul în râul Eklutna. Focul a fost tras de un individ de 16 ani.

Poliția din Indiana l-a interogat și pe Schilmiller, pe 9 iunie, care a recunoscut fapta și faptul că discuta cu fata despre o posibilă următoare crimă. Acesta ar fi șantajat-o pe Brehmer pentru ca aceasta să întrețină relații sexuale cu copii, amenințând-o că va dezvălui crima.