Eliberarea a milioane de oameni aflați sub jugul tiraniei în cursul celui de-al Doilea Război Mondial a "pecetluit pentru eternitate" legătura între Statele Unite și Marea Britanie, a declarat președintele SUA, Donald Trump, la un dineu privat organizat la Palatul Buckingham, potrivit Casei Albe.

Trump si printul CharlesFoto: Captura video

Liderul de la Casa Albă a mai afirmat că cele două națiuni împărtășesc valori comune care le vor uni și în viitor, inclusiv libertate, suveranitate, autodeterminare, stat de drept, potrivit Mediafax.

"În numele tuturor americanilor, închin un pahar pentru prietenia veșnică a popoarelor noastre, vitalitatea națiunilor noastre și pentru domnia lungă, prețuită și cu adevărat remarcabilă a Majestății Sale, Regina. Mulțumesc", a adăugat Trump.

La rândul său, regina Elizabeth a II-a Marii Britanii a vorbit despre securitate și legătura între cele două națiuni.

"În această seară (luni n.red.), sărbătorim o alianță care a ajutat la asigurarea siguranței și prosperității ambelor popoare timp de zeci de ani și care cred că va dăinui mulți ani de acum încolo", a spus regina.

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi Prima doamnă, Melania Trump, au fost primiţi luni de regina Elizabeth, la Palatul Buckingham, în prima zi a vizitei de stat în Marea Britanie.