"Nu am văzut nicio ţară care să iasă din subdezvoltare prin ajutor pentru dezvoltare şi solidaritate internaţională", a declarat ambasadorul Navarro.
Întreprinzătorii străini care operează în Cuba se plâng deseori de faptul că guvernul strâmtorat de la Havana nu-şi plăteşte la timp facturile, de probleme logistice şi birocraţie.
Statele Unite au reactivat recent o lege ce permite cetăţenilor săi să dea în judecată companiile străine şi persoanele fizice care utilizează proprietăţile confiscate de statul cubanez.
Schimbările aduse aşa-numitului Helms Burton Act, a cărui aplicare a fost suspendată de administraţiile americane precedente în speranţa că aceasta va încuraja democratizarea Cubei, au intrat în vigoare pe 2 mai, ca parte a eforturilor Casei Albe de a creşte presiunea asupra regimului de la Havana.
UE, cel mai mare investitor şi partener comercial al Cubei, a calificat drept ilegală această decizie a administraţiei Trump.
"Ce doreşte această lege, cred că toţi suntem de acord, este să creeze confuzie şi să descurajeze investiţiile", a declarat şeful delegaţiei UE în Cuba.