Google a declarat joi că noua lege adoptată în parlamentul din Singapore referitoare la știrile false ar putea să împiedice inovația, un aspect pe care orașul-stat dorește să îl mențină în contextul planurilor sale de a-și dezvolta industria tehnologică, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Legea de prevenție a manipulării și a știrilor false în mediul online a fost criticată de grupurile pentru drepturile omului, de jurnaliști și de firmele din domeniul tehnologiei pentru faptul că ar putea fi folosită cu scopul de a limita libertatea de exprimare. Noua lege a fost adoptată miercuri în parlament.

În contextul în care Singapore încearcă să se dezvolte ca un centru de inovație digitală, noile reglementări ar putea să ridice obstacole serioase, a avertizat Google.

"Suntem îngrijorați de faptul că această lege ar putea să afecteze inovația și evoluția ecosistemului de informație digitală", a declarat compania pentru agenția Reuters.

"Contează felul în care legislația va fi implementată, iar noi ne luăm anagajamentul de a lucra împreună cu autoritățile în tot acest proces."

Legea obligă platformele online media să corecteze sau să scoată conținuturi despre care guvernul crede că sunt false. Cei care postează astfel de conținuturi riscă amenzi de până la 735.000 de dolari sau până la 10 ani de închisoare.