Preşedintele SUA, Donald Trump, a salutat decizia fostului vicepreşedinte Joseph Biden de se înscrie în cursa electorală prezidenţială, dar a exprimat dubii că politicianul democrat are inteligenţa de înregistra un succes, potrivit Mediafax.

Donald TrumpFoto: Twitter @realDonaldTrump

"Bun venit în cursă, Joe Somnorosule! Sper doar că ai inteligenţa, pusă mult timp sub semnul întrebării, de a avea o campanie de succes în scrutinul intern. Va fi neplăcut - vei avea de-a face cu oameni care au unele idei bolnave şi demente. Dar, dacă reuşeşti, ne vedem la linia de plecare!", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Politicianul democrat Joseph Biden, fost vicepreşedinte în mandatul preşedintelui Barack Obama, și-a lansat joi candidatura pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc în Statele Unite în 2020. "Se află în joc valorile acestei națiuni, poziția noastră în lume, democrația, tot ceea ce înseamnă America. De aceea, astăzi îmi anunț candidatura pentru președinția Statelor Unite. Această ţară nu își permite un nou mandat al unui președinte care își urmărește doar propiile interese", a transmis Joseph Biden.

Fostul preşedintele Barack Obama a salutat intrarea lui Joseph Biden în cursa prezidenţială din 2020, transmiţând printr-un purtător de cuvânt că alegerea acestuia pentru postul de vicepreşedinte a fost "una dintre cele mai bune decizii" pe care le-a luat vreodată.

Potrivit sondajelor de opinie difuzate de Institutul Real Clear Politics, Joseph Biden este favorit pentru a câştiga scrutinul intern şi a deveni candidatul Partidului Democrat (centru-stânga) în scrutinul prezidenţial din 2020. Joseph Biden este creditat cu 30% din intenţiile de vot în cadrul Partidului Democrat, fiind urmat de Bernie Sanders (22,5%) şi de Beto O'Rourke (8,8%).