Doi angajați ai Băncii centrale din Venezuela au fost arestați vineri, după ce l-au întâlnit pe liderul opoziției, Juan Guaido, care le-a cerut funcționarilor publici să-l repudieze pe președintele Nicolas Maduro, potrivit avocatului angajaților și unei alte surse citate de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Avocatul, Alonso Medina Roa, a declarat că cei doi angajați - Deny Albujar și Manuel Alberto Guisseppe - au participat de asemenea recent la proteste cerând condiții mai bune de lucru.

Potrivit lui Roa, aceștia nu au apărut încă în fața instanței, iar acuzațiile împotriva lor nu sunt cunoscute.

Atât Albujar, cât și Guisseppe, ale căror funcții nu sunt cunoscute, au fost prezenți luni la o întâlnire publică pe care Guaido a ținut-o la Adunarea Națională cu câteva zeci de angajați aistatului, a spus sursa. Guaido a discutat o lege propusă pentru a îmbunătăți beneficiile pentru funcționarii publici într-un nou guvern după ce Maduro vafi părăsit puterea, a spus sursa. Niciunul dintre ceilalți participanți nu a fost arestat.

Albujar și Guisseppe lucreazăîn Bancă de maimult de cinci ani, a adăugat sursa.

Nici Banca centrală, nici Ministerul de informații al Venezuelei, care gestionează comunicarea publică pentru guvern, nu au răspuns solicitărilor de a comenta.

Funcționarii publici dinVenezuela au cerut salarii și beneficii mai bune timp de câteva luni, deoarece salariile și standardele lor de viață au fost erodate de hiperinflație.