Casa Albă a declarat vineri la Washington, după trei zile de negocieri comerciale cu oficialii chinezi, că negocierile "au făcut progrese în numeroase chestiuni-cheie", dar "au mai rămas lucruri semnificative de făcut", relatează Reuters citat de Mediafax.

Sarah Huckabee SandersFoto: Agerpres/EPA

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a comunicat, de asemenea, că negociatorii americani și chinezi "vor fi în contact permanent pentru a rezolva problemele restante".

Negociatorii americani și chinezi își vor continua discuțiile săptămâna viitoare prin conferință video în timp ce încearcă să ajungă la o înțelegere pentru a rezolva un război comercial de nouă luni, a declarat vineri consilierul Casei Albe, Larry Kudlow.

Vicepremierul chinez Liu s-a întâlnit cu reprezentantul comerțului american Robert Lighthizer și secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, pentru a treia zi, vineri, după ce președintele american Donald Trump a salutat progresele înregistrate în negocieri și a declarat că o înțelegere ar putea fi anunțată în următoarele patru săptămâni.

Kudlow, într-un interviu pentru televiziunea Bloomberg, a declarat că Liu s-a întors la Beijing după discuțiile de vineri, dar cele două părți vor continua să rezolve diferențele rămase prin videoconferinţă.

"Nu se termină totul aici, acesta este un proces continuu", a spus Kudlow.

Președintele american Donald Trump a declarat joi în cadrul reuniunii cu vicepremierul chinez Liu He că acordul cu China se apropie foarte mult și că ar putea fi încheiat în aproximativ patru săptămâni.

Trump a afirmat că punctele de interes includ tarifele și furtul de proprietate intelectuală, iar președintele a declarat că va discuta tarifele cu Liu.

China și Statele Unite se află în mijlocul unor negocieri intense pentru a pune capăt războiului comercial din ultimele luni care a tulburat piețele globale. Washingtonul dorește schimbări profunde în politicile economice și comerciale ale Chinei, în timp ce Beijingul dorește ca Trump să ridice sancțiunile impuse pentru mărfurile chinezești.