Gruparea disidentă Cheollima Civil Defense, care dorește înlăturarea din funcție a liderului nord-coreean Kim Jong-Un, și-a asumat responsabilitatea pentru incidentul produs la ambasada Coreei de Nord din Madrid, conform unui comunicat publicat miercuri pe site-ul organizației, citat de Reuters, informează Mediafax.

Ambasada Coreei de Nord din MadridFoto: Captura YouTube

Cheollima Civil Defense, cunoscută și sub denumirea Free Joseon, a devenit cunoscută în anul 2017. Organizația a publicat un comunicat pe site-ul oficial prin care transmite că incidentul de la ambasada nord-coreeană din Madrid nu a fost un atac, având în vedere că grupul a fost invitat în instituție.

De asemenea, comunicatul menționează faptul că niciun Guvern nu a fost implicat în operațiune.

Informațiile nu au fost momentan confirmate de autorități.

O instanță din Spania a inculpat marți trei cetățeni străini, un american, un mexican și un sud-coreean, în legătură cu atacul care a vizat ambasada nord-coreeană de la Madrid, unul dintre suspecți fiind acuzat că a oferit Biroului Federal de Investigații (FBI) datele sustrase în urma atacului.

Conform unor surse judiciare din Spania, judecătorul spaniol responsabil de caz dorește extrădarea celor trei în Statele Unite.