"Alegerile parlamentare se vor organiza în iunie 2019 sau în primăvara anului viitor" – a declarat președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, după ședința conducerii Partidului Progresist Sârb (SNS), adăugând că alegerile nu vor avea loc în toamna anului 2019, dar sunt mai aproape decât oricând (alegerile la termen ar trebui să fie organizate până la 24 aprilie 2020, n.r.), potrivit Rador.

Aleksandar VucicFoto: Agerpres / Tanjug

Președintele Serbiei și lider al SNS a declarat că deocamdată nu s-a luat o decizie privind convocarea alegerilor anticipate și a precizat că în afară de el, toată conducerea SNS s-a pronunțat pentru organizarea de alegeri anticipate.

"Eu am unele rețineri și am convenit ca într-un interval foarte scurt să stabilim ce putem face pentru parcursul nostru european, pentru marile investiții și pentru problema Kosovo" – a declarat Vucic, adăugând că opoziția nu va putea modifica nimic prin violență, ci doar prin alegeri. În acest sens, Vucic a apreciat că opoziția "știe bine că nu are sprijinul cetățenilor". La conferința de presă organizată după ședința SNS, Vucic a declarat că a discutat cu conducerea SNS despre Kosovo.

"Kosovo ne interesează și ne preocupă, fiind una dintre cele mai importante probleme. Am informat membrii conducerii SNS cu tot ce se întâmplă, după introducerea taxelor vamale pentru mărfurile noastre. Pentru noi este de importanță deosebită să apărăm viața și securitatea oamenilor noștri și sunt convins că în această misiune vom avea sprijinul KFOR, dar statul Serbia nu își va abandona poporul" – a declarat Vucic.

Potrivit lui Vucic, taxele vamale introduse de Pristina pentru mărfurile din Serbia au micșorat cu 0,7% Produsul Intern Brut al Serbiei.