Președintele Filipine, Rodrigo Duterte, continuă lanțul retoric ofensator față de femei, adresându-se femeilor polițist și cadrelor militare aflate la o conferință cu termenul ,,puta” (curve), informează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Duterte a ținut un discurs la evenimentul îorganizat în cinstea femeilor parte a sistemului de punere în aplicare a legii din Filipine, ocazie cu care președintele țării a criticat mișcarea feministă organizată împotriva lui.

Adresându-se audienței cu termenul ,,puta” și ,,femei nebune”, Duterte s-a plâns că femeile îi confiscă dreptul la libertatea de expresie.

,,Criticați fiecare propoziție sau cuvânt pe care îl spun”, a spus Duterte.

,,Iubesc femeile”, a spus acesta mulțimii convocate la eveniment. ,,De aceea am două soții. Asta înseamnă că iubesc femeile”, a adăugat președintele țării.

În ciuda tiradelor de insulte pe care Duterte le adresează constant femeilor, popularitatea acestuia rămâne extrem de ridicată (cu o rată a popularității de 76% în rândul populației).

Ironic, administrația acestuia a primit calificativul excelent pe zona promovării drepturilor femeii la ultimul studiu realizat pe acest subiect.

,,Aceste studii sunt răspunsuri clare pentru critici și pentru cei care îl denigrează pe președintele Rodrigo Duterte și îl descriu drept misogin”, a spus purtătorul de cuvânt al președintelui, Salvador Panelo.