Nepotul unuia dintre cei mai cunoscuți propagandiști ai Kremlinului, Dmitri Kiselev, a fost condamnat la doi ani și trei luni de închisoare de un tribunal din Germania, sub acuzația că a luat parte la activități militare în estul Ucrainei, scrie The Moscow Times.

Serghei KiselevFoto: Captura YouTube

Potrivit publicației moldovene Ziarul de Gardă, ancheta a început la sfârșitul anului 2017 după ce Dmitri Kiselev, unchiul lui Serghei, a oferit un interviu pentru „Radio Svoboda”, în care a declarat că nepotul său a luptat în Donbas. Într-un alt interviu din 2019 oferit blogger-ului Iurii Dudi , el a menționat că Serghei Kiselev „a primit chiar și o medalie” în acest sens.

Serghei Kiselev a fost arestat trei ani mai târziu, în Bulgaria.

Autoritățile din Munchen l-au acuzat pe nepotul propagandistului rus de amenințare la adresa securității unei națiuni suverane și de posesie de arme.

Procurorii germani au afirmat că Serghei Kiselev a participat la antrenament armat într-o tabără de lângă Sankt Petersburg în 2014, prezentând fotografii publicate de Kiselev pe rețelele sociale, în care este văzut cu arme de foc.

Acesta riscă un nou proces dacă va fi acuzat de participarea la lupte armate.

Dmitri Kiselev este unul dintre cei mai cunoscuți propagandiști ai Kremlinului. Duminică, la emisiunea sa "Vesti Nedeli", a arătat o hartă a Statelor Unite cu diferitele ținte pe care Moscova le-ar putea bombarda.