Administrația de la Ottawa a cerut țărilor partenere să extindă sancțiunile impuse aliaților președintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, pentru a determina retragerea acestuia de la putere, a declarat luni Chrystia Freeland, ministrul canadian de Externe, citat de Reuters, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Am adăugat o mare parte a liderilor regimului Maduro pe lista de sancțiuni. Discutăm cu partenerii noștri despre noi metode de extindere a listei de sancțiuni, pentru a avea mai mult efect”, a declarat Freeland în cadrul unui summit din Bogota.

Statele Unite au anunțat luni impunerea de noi sancțiuni împotriva mai multor membri ai Guvernului din Venezuela, pentru susținerea președintelui Nicolas Maduro, și au cerut înghețarea conturilor companiei petroliere de stat PDVSA.

„Din păcate, există semne îngrijorătoare că regimul ilegitim al președintelui Maduro devine din ce în ce mai disperat și intransigent, prin folosirea forței împotriva propriilor cetățeni”, a adăugat ministrul canadian de Externe, reiterând faptul că Administrația de la Ottawa condamnă dur acțiunile militare din Venezuela.

De asemenea, Freeland a făcut apel liderilor mondiali să îl recunoască pe Juan Guaido, liderul opoziției, în funcția de președinte interimar, pentru a crește presiunea asupra lui Maduro.

Zeci de persoane au murit, iar numeroase altele au fost rănite în confruntările militare produse la frontiera Venezuelei cu Brazilia.

Statele Unite au cerut luni organizarea unei noi reuniuni a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pe tema crizei din Venezuela. Washingtonul vrea ca reuniunea Consiliului de Securitate ONU să se desfăşoare marţi. Cea mai recentă reuniune a Consiliului de Securitate ONU pe tema situaţiei din Venezuela a avut loc pe 27 ianuarie.