Aproximativ 90% dintre venezueleni "sunt pentru schimbare, Maduro a pierdut controlul ţării", afirmă autoproclamatul preşedinte interimar, Juan Guaidò, într-un interviu în exclusivitate la TG2, conform La Stampa citată de Rador.

Juan GuaidoFoto: Captura YouTube

Guaidò a răspuns la o întrebare cu privire la declaraţiile subsecretarului Manlio Di Stefano, care a anunţat cu privire la riscul de a face în Venezuela aceeaşi greşeală făcută în Libia: "În Venezuela nu este posibilă o nouă Libia". Dimpotrivă, această frază, explică Juan Guaidò, "denotă o slabă cunoaştere" a ceea ce se întâmplă în Venezuela". Guaidò a adăugat: "Există un grup mic care comite asasinate, 70 de tineri au fost asasinaţi într-o săptămână de FAES (forţele speciale de poliţie) şi 700 de persoane au ajuns după gratii, dintre care 80 de copii".

Maduro "a pierdut controlul ţării şi populaţia suferă", a adăugat Juan Guaidò. În ceea ce priveştec contactele cu Italia, liderul opoziţiei venezuelene afirmă că a vorbit cu ministrul de Externe şi cu ministrul adjunct: îşi exprimă gratitudinea şi subliniază importanţa votului de joi din Parlamentul European.

În privinţa Venezuelei, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, susţine că "lui Maduro trebuie să i se dea un ultimatum: alegeri democratice sau nu te recunoaştem în calitate de preşedinte legitim. Intervenţia politică puternică din UE este indispensabilă. Şi partidele italiene, precum şi guvernele, ar trebui să lase deoparte interesele de campanie electorală şi să se unească pentru a-i garanta poporului venezuelean să îşi decidă destinul prin alegeri libere cât mai curând". Între timp, "în Venezuela zilele se numără în vieţi: în persoane asasinate de regim, ucise de foame sau de-a lungul călătoriei pe jos până în Ecuador".