Liderul venezuelean al opoziției, Juan Guaido, susține că va înfrunta guvernul și decizia acestuia de a pune bloca ajutorul umanitar. Guaido și-a propus să trimită convoaie de autovehicule cu medicamente în țară cu ajutorul țărilor vecine, relatează Associated Press.

Juan GuaidoFoto: Captura YouTube

Într-un interviu acordat joi, Guaido a spus că această mișcare va fi un nou test pentru armata din Venezuela, a cărui lideri au ales să rămână de partea președintelui socialist Nicolas Maduro de la începutul protestelor de săptămâna trecută.

,,În câteva săptămâni, aceștia vor trebui să aleagă dacă vor lăsa ajutorul atât de necesar în țară, sau dacă rămân de partea lui Nicolas Maduro”, a spus Guaido, care a oferit recent amenise membrilor armatei într-un efort de a încuraja părăsirea administrației Maduro.

Guaido a explicat că ajutorul pentru Venezuela va include medicamente care nu se mai găsesc în Venezuela și că acestea vor fi transportate prin intermediul unor vehicule care vor sosi la puncte strategice de la graniță după ce vor ajunge în ,,porturile prietene” ale țărilor care se învecinează cu Venezuela.

,,Nu doar că acceptăm ajutor de la Statele Unite ale Americii”, a spus Guaido. ,,În următoarele zile vom anunța o coaliție globală care să trimită ajutor către Venezuela”.

Guaido susține că organizarea unor alegeri transparente ar fi cea mai bună modalitate prin care Venezuela ar putea să iasă din criza politică tot mai acută, însă realizează că Maduro nu va fi de acord cu acest proiect dacă nu este presat de sancțiuni economice, proteste de stradă și de armata Venezuelei.

,,Trebuie să distrugem stâlpii care îi sprijină dictatura”, a adăugat Guaido.

Acesta a adăugat că opoziția va continua să aplice mecanisme de presiune până când Maduro va pune punct ,,uzurpării puterii”.