Președintele ucrainean Petro Poroshenko a anunțat marți că va intra în cursa electorală pentru un al doilea mandat la președinția țării, în ciuda ratei de aprobare populară care se află în scădere. Ucrainenii sunt nemulțumiți de corupție și de felul în care președintele a gestionat situația din estul Ucrainei, relatează Euronews.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sloganul de campanie al lui Petro Poroshenko a stârnit confuzie în rândul audienței președintelui.

,,Poroshenko sau Putin”, mesajul afișat peste o imagine în care apar cei doi președinți aflați într-o discuție, a făcut mulți ucraineni să își exprime confuzia sau amuzamentul pe rețelele de socializare.

,,Putin știe că are alegeri în martie?” a întrebat jurnalista Elena Bondarenko, urcând pe Facebook un buletin de vot pe care figurează numele lui Putin și al lui Poroshenko.

,,Într-o dimineață, Putin va veni și va spune: prieteni, am decis să nu candidez pentru președinția Ucrainei, iar atunci totul în campania lui Poroshenko se va prăbuși”, a comentat un alt jurnalist, Dimitry Zoborin.

În vreme ce niciunul dintre candidați nu figurează foarte sus în sondajele de popularitate, există trei candidați notabili înscriși țn cursa electorală.

Un sondaj realizat țn decembrie de Institutul Internațional pentru Sociologie din Kiev în plasează pe Poroshenko în spatele fostului prim-ministru ucrainean, Yulia Tymoshenko, care și-a lansat propria campanie săptămâna trecută.

Poroshenko se află chiar și în spatele lui Volodymyr Zelensky, un actor și comediant care și-a anunțat candidatura la începutul lunii.

În ciuda începutului nepromițător, mulți experți sunt de părere că în turul doi vor ajunge, totuși, Poroshenko și Tymoshenko.