Capitala Iranului a interzis plimbatul câinilor în spațiile publice ca parte a eforturilor depuse pentru descurajarea deținerii de câini, informează BBC.

CainiFoto: National Park Service

Șeful poliției din Teheran, Hossein Tahimi, susține că polițiștii au primit ,,permisiune de la Biroul Procurorului General din Teheran și vom lua măsuri împotriva celor care își plimbă câinii în spațiile publice, cum ar fi parcurile.”

Acesta a povestit agenției de știri Young Journalists Club că interdicția încearcă să corecteze situația de ,,frică și anxietate” provocată de câini în rândurile oamenilor.

Rahimi a adăugat că și condusul cu un patruped în mașină este ilegal.

Deținerea câinilor pe post de animale de companie și plimbatul acestora în public au fost percepute ca fiind acțiuni condamnabile, idee care a persitat în Iran încă de la Revoluția Islamică din 1979.

Câinii sunt văzuți ca ,,impuri” de către autoritățile islamice, care privesc deținerea de câini ca pe un simbol pro-vestic.

Ministerul Culturii și al Ghidării Islamice a interzis publicarea reclamelor pentru produse care au legătură cu animalele în 2010.