Taiwanul nu va ceda în faţa presiunilor chineze, a declarat joi un purtător de cuvânt prezidenţial, chemând la sprijin internaţional împotriva unor "acţiuni în afara controlului", după ce Beijingul a cerut companiilor să schimbe modul în care se referă la insula autoguvernată, informează agenţia Reuters, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În ceea ce priveşte acţiunile în afara controlului ale Chinei, trebuie să reamintim comunităţii internaţionale să le abordeze direct şi să unească eforturile de a reduce şi limita aceste acţiuni", a declarat Alex Huang, purtătorul de cuvânt al preşedintei Tsai Ing-wen, reporterilor la Taipei.

Companii, inclusiv Apple şi Amazon, au "etichetat greşit" Taiwanul şi ar trebui să ia măsuri imediate pentru a corecta acest lucru, a scris miercuri ziarul controlat de stat de la Beijing Legal Daily, citând un raport publicat de think-tank-uri ale guvernului chinez.

Beijingul a intensificat presiunea asupra Taiwanului după ce Tsai, de la partidul la putere pro-independenţă, a preluat mandatul în 2016. Aceasta a inclus o creştere a examinării de către China a modului în care companiile, de la cele aeriene precum Air Canada, până la retaileri cum ar fi Gap, s-au referit în ultimele luni la insula democratică, aminteşte Reuters.