California va deveni primul stat din SUA care va interzice vânzarea de animale de companie dacă acestea nu provin din adăposturi sau organizații de salvare fără scop lucrativ, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Noua lege, cunoscută sub numele de AB 485, intră în vigoare la 1 ianuarie. Orice întreprindere care o încalcă va primi o amendă de 500 USD (£ 400). Legea nu îi va afecta însă pe crescătorii privați și nici vânzările sau schimburile între aceștia.

Schimbarea înseamnă că pisicile, câinii și iepurii vânduți de către comercianții cu amănuntul nu pot proveni de la crescători, ci numai din adăposturi pentru animale.

Grupurile pentru drepturile animalelor au făcut-o cunoscut ca un pas înainte împotriva așa-numitelor "fabrici de pisici". Ei spun că în locurile în care animalele de companie sunt crescute pentru profit se aplică rele tratamente care pot afecta integritatea fizică și emoțională a acestora.

Noua lege va cere de acum magazinelor să aibă o bază de date completă care să cuprindă informații cu privire la locul de proveniență al fiecărui animal pentru verificări periodice care urmează să fie efectuate de autorități.