Guvernele municipale din Japonia înregistrează progrese în ceea ce privește legislația care vizează discursurile care incită la ură. Deși legile protejează oamenii de toate naționalitățile și etniile, coreenii din Japonia sunt cei care vor beneficia cel mai mult de pe urma unei astfel de legi, deoarece sentimentul anti-coreean este răspândit pe întreg teritoriul națiunii, informează The Korea Herald.

Foto:

Consiliul municipal Kunitachi din Tokyo a aprobat o ordonanță care interzice practicile discriminatorii și discursurile care incită la ură.

Proiectul de lege interzice în mod specific discriminarea bazată pe rasă, etnie, sex, ocupație și statut. Violența fizică și psihică sunt împotriva legii.

Dacă un incident este raportat consiliului local, oficialii guvernului local vor contacta victima și vor discuta căile de atac adecvate.

Kunitachi nu este primul oraș care interzice discriminarea etnică. Pe 15 ianuarie 2016, Osaka a devenit primul oraș japonez care a adoptat o legislație similară.

Fostul primar din Osaka, Hashimoto Toru, a spus la acea dată: "Începând cu Osaka, unde locuiesc cei mai mulți locuitori din Coreea, dorim să extindem legea în toată Japonia".

Kawasaki, Nagoya și Kobe revizuiesc în prezent legislația cu acest scop.

Pe lângă schimbările din peisajul legislativ, Japonia este martora unui alt fenomen- cetățenii ies tot mai des în stradă pentru a-și face cunoscute convingerile despre subiecte controversate.

Când vestea despre un protest planificat împotriva unui documentar despre femeile coreene care consolează bărbați prin diverse practici- un caz de sclavie sexuală pentru soldații japonezi înainte și în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial- a apărut în presă, aproximativ 70 de cetățeni japonezi s-au adunat pentru un contraprotest. Sloganul scandat în timpul contraprotestului a fost ,,Stop discursului urii”, iar protestatarii au condamnat sentimentele anti-coreene.