Germania a devenit, vineri, prima țară europeană care recunoaște existența unui "al treilea sex" în documentele de stare civilă, după ce Bundestag - camera inferioară a parlamentului de la Berlin - a votat pentru introducerea noțiunii în legislație, potrivit huffingtonpost.fr, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Această dispoziție există deja în legislațiile altor țări, precum Australia, India, Nepal și Noua Zeelandă. Proiectul de lege înaintat de marea coaliție dintre conservatori și social-democrați a fost votat doar de deputații majorității.

Liberalii, în schimb, au fost de părere că textul nu este complet, mai ales din cauza faptului că apartenența la acest "al treilea sex" trebuie dovedită printr-o adeverință medicală sau printr-o declarație pe proprie răspundere.

Tribunalul constituțional federal german a cerut, pe 8 noiembrie, ca în documentele administrative să poată fi înscrisă o altă mențiune decât "bărbat" sau "femeie". Tribunalul a dat ca termen sfârșitul anului 2018 pentru ca deputații să se exprime asupra acestei mențiuni, care va fi adăugată în registrele de nașteri.

Din mai 2013, în Germania există posibilitatea de a nu completa în acte câmpul dedicat sexului.

În mai 2018, în Olanda, un cetățean a obținut în justiție dreptul de a nu fi identificat în actul de naștere ca bărbat sau femeie.

Potrivit statisticilor ONU, între 0,05% și 1,7% din populația mondială se declară intersex.