Un ministru al sănătății din India a declanșat un val de indignare după ce a afirmat că cei care suferă de cancer au păcătuit în viețile trecute, relatează Independent UK.

HotNews.roFoto: Hotnews

Himanta Biswa Sarma, care deține funcția de ministru al sănătății în guvernul statului Assam, a spus că oamenii ar putea dezvolta boala ca un efect al ,,dreptății divine" dacă ei sau părinții lor au păcătuit.

Comentariile ministrului au atras furia celor care suferă de cancer și a familiilor acestora, dar și critica oponenților partidului aflat la guvernare, Bharatiya Janata.

Agenția de știri indiană PTI a citat discursul domnul Sarma: ,,Dumnezeu ne face să suferim când păcătuim.”

,,Uneori întâlnim tineri care se îmbolnăvesc de cancer sau de tineri care suferă de pe urma accidentelor. Dacă observați contextul, veți vedea că este vorba despre dreptatea divină. Nimic altceva. Trebuie să suferim această dreptate divină”, a adăugat acesta.

Cancerul este o problemă tot mai serioasă în India, unde o lipsă de conștientizare a condus la cresterea diagnosticului de cinci la suta în rândul femeilor, potrivit unui raport publicat in acest an de Ernst & Young.

Studiul a constatat că 2.000 de femei indiene sunt diagnosticate cu o formă a bolii în fiecare zi, iar 60% dintre cazuri sunt descoperite într-o etapă târzie.