Emmanuel Macron ar putea avea o cădere nervoasă. Preşedintele francez şi-a anulat toate angajamentele din ultimele zile. O circumstanţă care a dat naştere imediat unor zvonuri legate de starea sa de sănătate scrie Il Giornale citat de Rador.

Emmanuel MacronFoto: Wikipedia

Conform protocolului, Macron are dreptul la o pauză la sfârşitul anului şi una în luna august. Anularea în ultimele ore a mai multor angajamente a dat naştere unei serii de indiscreţii, una dintre acestea circulând cu insistenţa pe internet. Aşa cum a subliniat publicaţia Verità, editorialistul ziarului Financial Times, Walter Munchau a încărcat pe blog-ul său un post cu un titlu destul de intrigant: "Pauza lui Macron ridică unele întrebări destul de neliniştitoare". După care editorialistul continuă : "Dar ce se va întâmpla în cazul în care zvonurile sunt adevărate şi Macron este terminat, epuizat, sau şi mai rău, dacă suferă de un surmenaj? Este tipul de persoană căreia i se poate întâmpla acest lucru".

După această scurtă analiză, Munchau pune sare pe rană şi face câteva presupuneri privind starea de sănătate a lui Macron: "dacă este un caz de oboseală extremă, atunci, după o săptămână va reapărea un Macron odihnit. Însă în cazul în care există un surmenaj, cinci zile nu schimbă nimic''. Şi ca şi cum nu ar fi fost îndeajuns, într-un post de pe Eurointelligence, Munchau vorbeşte despre semnele care indică condiţiile de sănătate ale preşedintelui francez. "Au fost multe semnale care au indicat că lucrurile nu mergeau bine şi mă refer mai ales la izbucnirile necontrolate, cum ar fi cel mai recent din Slovacia, unde Macron i-a denumit pe liderii Ungariei şi Poloniei nişte smintiţi care-şi mint popoarele cu sloganuri anti-euro".

În orice caz, Macron a vrut să reducă la tăcere vocile printr-o apariţie publică în Normandia. Oficial, toate celelalte angajamente au fost anulate pentru lunga călătorie pe care preşedintele va trebui să o facă pentru sărbătorirea a 100 de ani de la victoria din Primul Război Mondial. Numai că din păcate, comentariile privind starea sa psihică nu au încetat.