Candidatul brazilian la președinție Fernando Haddad își acuză contracandidatul, Jair Bolserano, că ar fi apelat la trucuri electorale folosind serviciul de mesagerie WhatsApp. Acuzațiile au fost infirmate de Bolserano, transmiteDW.

HotNews.roFoto: Hotnews

Haddad a lansat seria de acuzații după ce ziarul Folha de Sao Paulo a scris despre modul în care suporterii lui Bolserano care au averi substanțiale plătesc compania de mesagerie pentru diverse servicii prin intermediul unor companii care joacă rolul de terți. Ziarul susține că cel puțin 2,85 milioane de euro au fost cheltuiți pe trimiterea de mesaje electorale în bloc, ca parte a unei campanii de defăimare a lui Haddad și a Partidului Muncitorilor.

Haddad a cerut Curții Supreme de Justiție din Brazilia și comisiilor electorale din țară să investigheze acuzațiile de folosire ilegală de fonduri de campanie. Haddad susține că reclame cumpărate ilegal au fost folosite înainte de 7 octombrie, momentul în care campania electorală a început să se desfășoare.

Bolsonaro a negat acuzațiile într-o postare pe contul său de Twitter, spunând că Partidul Muncitorilor condus de Haddad ,,nu este afectat de știri false, ci de adevăr”.

Avocatul lui Bolsonaro, Tiago Ayres, a declarat pentru cotidianul Valor că nu există dovezi care să lege campania lui Bolsonaro de campaniile menționate în ziarul Folha de Sao Paulo.