Poliția tanzaniană a anunțat vineri că a deschis o anchetă după profanarea mormântului unui albinos, al cărui cadavru a fost furat, o infracțiune atribuită credințelor în superstiții, scrie AFP.

Mort în 2012, Andusamile Mwalwebe Kanjanja a fost îngropat într-un mormânt construit din ciment și cărămizi, în satul său Ngonga, în regiunea Mbeya (sud), potrivit unui comunicat al poliției.

"Poliția din regiunea Mbeya caută persoanele care au deschis mormântul și au furat osemintele decedatului", a precizat poliția, adăugând că incidentul a avut loc în noaptea de joi spre vineri.

Poliția a explicat că autorii au "făcut mai întâi o gaură în mormântul de cărămizi și ciment, înainte de a sparge capacul sicriului pentru a fura scheletul".

În Tanzania și în alte țări din Africa sub-sahariană, albinoșii sunt vânduți pentru practici oculte, cu credința că aduc bogăție și putere.

Potrivit organizațiilor tanzaniene pentru protecția drepturilor omlui, atacurile care vizează albinoșii s-au redus net în ultimii ani, dar au crescut cele prin care sunt vandalizate mormintele acestora.

Albinismul este o afecțiune genetică ereditară care provoacă o absență totală a pigmentării pielii, a parului și a ochilor.