Senatorul republican John McCain, un pilot torturat în războiul din Vietnam şi candidat la Casa Albă, a murit cu câteva zile înainte de cea de-a 82-a aniversare, după 13 luni de luptă cu cancerul.

John McCainFoto: Flickr/ Gage Skidmore

Preşedintele Donald Trump, în conflict cu senatorul republican, a scris pe Twitter un scurt mesaj de condoleanţe, fără niciun cuvânt despre cariera şi viaţa acestuia. Motivul ar putea fi legat de un conflict mai vechi. Disputa dintre cei doi a început în 2015, când Donald Trump a candidat pentru alegerile prezidențiale americane. La acel moment, el a afirmat că nu îl consideră pe John McCain erou de război, doar pentru că a fost capturat în războiul din Vietnam.

Astfel, miliardarul a stârnit controverse insultând un om care a fost torturat într-o închisoare din Hanoi, se precizează într-o analiză CNN. Mai mult de atât, Donald Trump a refuzat să își ceară scuze pentru afirmațiile sale.

La rândul său, John McCain a simțit până la finalul vieții că Donald Trump reprezintă „o anomalie istorică” și că alegerea sa ca președinte al Statelor Unite reprezintă „o deviere de la leadershipul trauțional”.

Citește continuarea pe Știrile ProTV