Doi copii au fost atacați miercuri de rechini, pe coasta Long Island din statul american New York, fiind primul incident de acest gen din ultimii 70 de ani, relatează BBC, citat de Mediafax. Cele două incidente, în care au fost implicați o fată în vârstă de 12 ani și un băiat în vârstă de 13 ani, s-au petrecut la distanță de câțiva kilometri, în golful Fire Island.

Copil muscat de rechin in Long IslandFoto: Captura YouTube

Aceștia nu au suferit răni grave și se vor recupera complet. Un dinte de rechin a fost extras din piciorul unuia dintre copii și este analizat.

Atacurile rechinilor asupra oamenilor sunt foarte rare în statul New York. Fata le-a povestit salvatorilor că statea în apă până la brâu, când a văzut conturul unui pește în apă. După ce a ieșit la mal, a observat că piciorul îi sângera.

„Am văzut ceva, lângă mine, am simțit durere. M-am uitat în jos și am văzut o aripioară de pește”, a declarat fata în vârstă de 12 ani. „Am mers la salvamari și m-au bandajat”, a adăugat aceasta.

Conform declarației acesteia, umbra din apă avea aproximativ 1,2 metri.

În urma incidentului, șeful salvamarilor, Craig Amarando, a ținut o conferință de presă. „Medicii au confirmat că este o mușcătură de rechin și au găsit un dinte în piciorul băiatului”.