Maria Butina, o cetățeană de origine rusă în vârstă de 29 de ani, a fost arestată duminică și a fost prezentată luni în fața unui magistrat din Washington fiind acuzată de conspiraţie în vederea infiltrării unor organizaţii politice americane în beneficiul Guvernului rus, conform Departamentului American de Justiție, relateazăThe Guardian.

Maria ButinaFoto: YouTube

Maria Butina a fost acuzată că a acționat ca agent al Federației Ruse în SUA, fără notificarea prealabilă a procurorului general.

Ea este cunoscută ca un protejat al lui Alexander Torshin, un fost bancher al statului rus, cunoscut și ca producător de arme, care l-a întâlnit pe Donald Trump Jr la cină la convenția ANI din 2016. Ulterior, Torshin a fost sancționat de către SUA în luna aprilie a acestui an pentru implicarea în guvernul lui Vladimir Putin.

Un comunicat de presă al Departamentului de Justiție a declarat că Maria Butina "a dezvoltat relații cu persoane din SUA și s-a infiltrat în organizații care au o mare influență în politica americană, în scopul promovării intereselor federației ruse".