Suspiciuni de corupție afectează ancheta privind posibila legătură dintre Rusia și echipa de campanie a președintelui SUA. Duminică, 8 iulie, avocatul lui Donald Trump, Rudy Giuliani, a calificat-o ca fiind "cea mai coruptă anchetă pe care a văzut-o vreodată". Sâmbătă, președintele însuși a denunțat pe Twitter "o vânătoare de vrăjitoare trucată" și o "înșelătorie a democraților".

HotNews.roFoto: Hotnews

Suporterii lui Donald Trump spun că o parte din echipa lui Robert Mueller, procurorul special desemnat pentru această anchetă, este afiliată democraţilor.

Ancheta extinsă a lui Robert Mueller a fost declanșată ca reacție la scandalul provocat de demiterea de către Donald Trump a președintelui FBI, James Comey, în mai 2017, cel care supervizase până atunci ancheta vizând un posibil acord între echipa candidatului republican și oficiali ruși pentru a-i favoriza victoria la alegerile prezidențiale din 2016. Această concediere ar putea constitui, de asemenea, un obstacol în calea justiției, potrivit anchetatorilor.

La un moment dat, pentru a accelera încheierea anchetei, Donald Trump părea să accepte ideea de a fi audiat de anchetatori, dar, duminică, Rudy Giuliani, fost primar al New York-ului, a declarat că această audiere nu ar putea avea loc.

"Cum vă puteți aștepta să ne aducem clientul ca pe un miel la abator?", a întrebat el pe postul de televiziune ABC. "El vrea să depună mărturie", a asigurat el. "Din toate constatările, e greu de crezut că ancheta este corectă. E cea mai coruptă investigație pe care am văzut-o vreodată", a conchis dl. Giuliani.