Blaster-ul folosit de personajul Han Solo jucat de Harrison Ford în „Întoarcerea lui Jedi / Return of the Jedi" (1983) a fost vândut sâmbătă, la licitaţie, pentru mai mult de jumătate de milion de dolari.

Han Solo si blasterul sauFoto: Julien's Auctions

Licitaţia casei Julien's a avut loc la Las Vegas, unde arma de recuzită a fost adjudecată contra sumei de 550.000 de dolari.

A fost cel mai scump obiect din licitaţia „Hollywood Legends”.

Arma SF, realizată din lemn, care aparţinea colecţiei scenografului James Schoppe a fost expusă luna trecută la New York.

Directorul casei de licitaţii, Martin Nolan, a declarat pentru AFP că Schoppe, nominalizat la Oscar pentru munca sa la acest film, a decis să scoată la licitaţie, după mai bine de trei decenii, 40 de obiecte folosite la această producţie.

Între loturile licitaţiei „Hollywood Legends” s-au aflat un costum din „Superman III”, purtat de Christopher Reeve, vândut pentru 200.000 de dolari, dar şi o rochie neagră din lână care a aparţinut actriţei Marilyn Monroe, adjudecată contra sumei de 50.000 de dolari, bani care vor ajunge la Abraham Lincoln Presidential Library Foundation.