Republica Centrafricană a negat că Boris Becker este unul dintre diplomații săi și a spus că pașaportul despre care fostul mare tenismen afirmă că îi dă imunitate în fața procedurii de insolvență este fals, scrieGuardian.

Boris BeckerFoto: usopen.org

”Pașaportul diplomatic pe care îl are este fals”, a declarat Cherubin Moroubama, șeful de cabinet al ministrului de externe. El a adăugat că seria documentului corespunde cu cea dintr-un lot de pașapoarte furate în 2014.

Potrivit AFP, care a văzut o copie a pașaportului, acesta are data 19 martie 2018 și nu este semnat sau ștampilat de ministrul de externe al țării, Charles Armel Doubame.

Vineri, avocații lui Becker au spus unei instanțe superioare din Londra că acesta a fost numit atașat al Republicii Centrafricane pentru afaceri sportive, culturale și umanitare pentru UE. Ei au susținut că, potrivit convenției de la Viena, acest lucru îi conferă imunitate diplomatică fața de procedurile de faliment.

Ministrul Doubane a declarat însă că Becker ”nu este un diplomat oficial al Republicii Centrafricane. Ca să fie recunoscut drept diplomat ar avea nevoie de nominalizarea președintelui și de semnătura mea, ca ministru de externe”.

De asemenea, Moroubama a afirmat că funcția pe care Becker susține că o îndeplinește ”nu există”.