Mai mult de jumătate dintre copiii lumii sunt expuși sărăciei, conflictelor sau discriminării față de fete, potrivit unui raport al organizației Salvați Copiii, informeazăBBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit raportului realizat de Salvați Copiii, 1,2 miliarde de copii se confruntă cu cel puțin una dintre aceste amenințări, dintre care 153 de milioane sunt expuși la toate cele trei.

Deși situația la nivel global s-a îmbunătățit față de anul trecut, organizația spune că progresul nu este suficient de rapid.

Salvați Copiii subliniază faptul că un miliard de copii trăiesc în țări sărace, dintre care aproximativ 240 de milioane se află în țări afectate de conflicte și 575 de milioane de fete trăiesc în țări în care discriminarea față de femei este comună.

"Din cauza a ceea ce sunt și unde trăiesc, acești copii riscă să le fie furată copilăria și un potențial viitor", se arată în raport.

Acest clasament ia în calcul cât de mulți copii dintr-o țară se confruntă riscul de a muri, de malnutriție, lipsa educației, căsătorii forțate sau muncă.

Potrivit raportului, situația copiilor s-a îmbunătățit în 95 din 175 de țări, însă s-a deteriorat în alte 40.

Singapore și Slovenia ocupă primele locuri în clasament, urmate de Norvegia, Suedia și Finlanda.

Pe ultimele locuri se află Niger, Mali și Republica Centrafricană.