Administraţia Vladimir Putin a condamnat vehement, miercuri seară, înscenarea de către Ucraina a asasinării jurnalistului disident rus Arkadi Babcenko, un gest catalogat de Moscova drept o "nouă provocare antirusă" prin care comunitatea internaţională a fost indusă în eroare.

Autorităţile din Ucraina au anunţat marţi seară că jurnalistul rus Arkadi Babcenko, un critic al Kremlinului, a fost asasinat la Kiev. Miercuri, jurnalistul a apărut în conferinţă de presă alături de oficiali ucraineni, explicând că asasinatul a fost înscenat în cadrul unei operaţiuni speciale pentru a se permite dejucarea unui complot rus care îl viza.

"Evenimentele din Kiev în cazul jurnalistului Arkadi Babcenko sunt o înscenare, o nouă provocare antirusă, care a avut scopul inducerii în eroare a comunităţii internaţionale", a reacţionat miercuri seară Ministerul rus de Externe, citat de agenţia Interfax.

"Suntem convinşi că partenerii internaţionali, instituţiile relevante vor trage concluziile necesare după acest eveniment", a subliniat Administraţia de la Moscova, citează Mediafax.