​​Analizele toxicologice efectuate de femeia care l-a acuzat pe regizorul şi producătorul francez Luc Besson de viol într-un hotel din Paris, la jumătatea lunii mai, au ieşit negative, a informat luni o sursă apropiată anchetei, citată de AFP șiAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Regizorul francez Luc Besson, recompensat cu premii César şi Lumière,a fost acuzat de viol de o tânără actriţăcu care a colaborat la două dintre filmele lui. Aceasta a depus plângere la poliţia franceză, susţinând că cineastul a agresat-o sexual acum două săptămâni.

În timpul audierii, tânăra a povestit poliţiştilor că a băut un ceai la întâlnirea cu regizorul, în hotelul parizian Bristol, după care i s-a făcut "rău" şi a început să aibă "absenţe". Cu toate acestea, ea nu a pretins ca a fost drogată, astfel că s-au efectuat analize de sânge pentru a verifica toate ipotezele, potrivit unei alte surse apropiate anchetei.

De asemenea, ea a afirmat că are o relaţie intimă cu regizorul de 59 de ani de circa doi ani şi că s-a simţit obligată să întreţină relaţii sexuale cu el ca urmare a raporturilor lor profesionale, conform acestei surse.

"Luc Besson dezminte categoric aceste acuzaţii fanteziste", a declarat pentru AFP avocatul său, Thierry Marembert.

"Este o persoană pe care o cunoaşte, faţă de care nu a avut niciodată un comportament deplasat", a adăugat el.

Cineastul în vârstă de 59 de ani este cunoscut pentru filme ca „Nikita” (1990”, „Leon” (1994), „Al cincilea element/ Le cinquième élément” (1996), „The Lady” (2011) şi „Un monstre à Paris” (2011).