Justiţia americană a anunţat joi că nu vor fi urmăriri penale ca urmare a anchetei asupra circumstanţelor morţii lui Prince, în afară de a stabili cum şi-a procurat analgezicele care i-au provocat moartea, scrie AFP, citată de news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cântăreţul a murit la vârsta de 57 de ani pe 21 aprilie 2016, victima unei supradoze de fentanil, un analgezic de 50 de ori mai puternic decât heroina, pe care l-a ingerat din greşeală, crezând că este un medicament contra durerii.

"Nu avem suficiente probe pentru a acuza pe cineva de crimă în legătură cu moartea lui Prince", a declarat Mark Metz, procuror din Carver County, într-o conferinţă de presă, după doi ani de investigaţii, potrivit Reuters.

Procurorul a precizat că nu există dovezi că Prince ar fi luat cu bună ştiinţă fentanil şi că medicul nu i-a prescris un astfel de medicament.

"Nu se ştie cum a obţinut acea substanţă sau cine ar fi putut să-i furnizeze Vicodin lui Prince", potrivit lui Metz.

Anchetatorii au găsit dovezi că Prince suferea de dureri severe de mai mulţi ani şi au găsit în locuinţa lui sute de analgezice.

Aceştia au luat informaţii din calculatorul lui Prince, de pe telefonul mobil şi din mărturiile prietenilor şi colaboratorilor.

Unele dintre pastile erau prescrise pentru bodyguardul său, a spus Metz, pentru a-şi ascunde problemele.

Un raport toxicologic confidenţial întocmit după autopsia cântăreţului Prince, obţinut de Associated Press, arată că artistul avea, potrivit mai multor experţi, „o concentraţie extrem de mare de fentanil” în organism la momentul decesului său.

Prince Rogers Nelson, cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără „Little Red Corvette”, „Let's Go Crazy”, „When Doves Cry”, „Cream” şi „Get Off”.

Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa „Wanna Be Your Lover” şi, în următoarele decenii, a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum „1999” şi „Purple Rain”.

Prince a câştigat şapte premii Grammy şi cele 39 de albume ale sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Artistul a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, în 1985, cu single-ul „Purple Rain”, de pe coloana sonoră a filmului omonim.