Fostul spion rus Serghei Skripal nu mai este în stare critică, iar starea sa de sănătate se îmbunătățește rapid, la un pic peste o lună de când a fost otrăvit cu un agent neurotoxic, a anunțat spitalul în care este tratat, relatează Reuters.

Serghei SkripalFoto: Captura YouTube

Serghei Skripal, în vârstă de 66 ani, și fiica lui Iulia au fost găsiți inconștienți pe o bancă publică în orașul britanic Salisbury pe 4 martie.

Marea Britanie a spus că agentul neurotoxic a fost dezvoltat de către Uniunea Sovietică. Rusia neagă că a avut vreun rol în otrăvirea fostului spion cu agentul neurotoxic care nu a mai fost folosit pe teren european de la Al Doilea Război Mondial.

”Răspunde bine la tratament, starea sa se îmbunătățește rapid și nu mai este în stare critică”, a declarat directorul medical al spitalului din Salisbury în care este tratat Skripal, Christine Blanshard.

Revenirea lui Skirpal vine după ce și fiica sa, Yulia, și-a recăpătat cunoștința, joi.

Citește și:

Otrăvirea fostului spion rus: Starea Iuliei Skripal s-a ameliorat rapid

Val de expulzări în Dosarul Skripal: Un diplomat rus la București a fost declarat persona non-grata. Ambasada Rusiei: Manifestarea nebuniei publice colective/ SUA conduce riposta occidentală împotriva Moscovei și anunță expulzarea a 60 de spioni ruși