Facebook a anuntat miercuri ca a inchis pagina miscarii britanice de extrema dreapta Britain First, din cauza publicarii in mod repetat de comentarii cu mesaje de ura impotriva minoritatilor, scrie AFP.

Reteaua sociala americana a precizat intr-un comunicat ca a inchis, cu "efect imediat", atat pagina miscarii politice cat si pe cele ale liderilor partidului, Jayda Fransen si Paul Golding.

"Am trimis recent un ultim avertisment scris administratorilor paginii si ei au continuat sa publice continuturi care nu sunt conforme cu criteriile noastre", a explicat Facebook, care a adaugat ca ramane deschisa tuturor ideilor, inclusiv cele politice, dar acestea "pot si trebuie exprimate fara ura".

Reteaua sociala suprima in mod regulat comentarii si uneori pagini intregi. Recent, a inchis pagina calugarului Wirathu din Birmania, care sustinea ca exista un complot musulman care urmareste eradicarea budismului.

Decizia privind Britain First intervine in contextul in care un tribunal britanic i-a condamnat, in 7 martie, pe liderii gruparii la pedepse de inchisoare. Vicepresedinta Jayda Fransen a fost condamnata la 36 de saptamani de inchisoare pentru hartuire cu conotatie religioasa, iar presedintele miscarii, Paul Golding, a primit 18 saptamani de inchisoare.

Britain First, un grupuscul de extrema dreapta destul de obscur, si care a devenit celebru la nivel mondial dupa ce inregistrari video false au fost redistribuite de Donald Trump, se prezinta drept un "partid politic patriotic" in "razboi impotriva islamului".