Presedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker a denuntat, la Belgrad, "actul las" al asasinarii in Slovacia a jurnalistului de investigatie Jan Kuciak si a partenerei sale Martina Kusnirova, scrie AFP, citat de News.ro.

"Sunt socat de oribila veste a asasinarii lui Jan Kuciak si a logodnicei sale. Condamn acest act las. Asasinarea sau intimidarea unor jurnalisti nu au ce sa caute in Europa si nici in democratie", a declarat Juncker pe Twitter.

Politia slovaca a descoperit corpurile lui Jan Kuciak, in varsta de 27 de ani, si al partenerei sale in casa lor, la Velka Maca, la aproximativ 55 de kilometri est de Bratislava.

Jurnalistul de investigatie, care lucra pentru site-ul de stiri aktuality.sk, ancheta in principal cazuri importante de frauda fiscala in Slovacia.

Asasinarea sa este "foarte probabil legata" de munca sa de investigatie, a declarat pentru presa seful politiei Tibor Gaspar.

El a fost ucis cu un glont in piept, iar partenera sa a fost impuscata in cap, potrivit lui Gaspar, aparent undeva intre joi si sambata, estimeaza politia.

Presedintele CE se afla in Balcani, unde efectueaza un turneu in cele sase tari care aspira sa adere la Uniunea Europeana.