Bill Gates a declarat duminica ca oamenii ultra-bogati, asa cum este el, ar trebui sa plateasca taxe "semnificativ" mai mari, relateaza MarketWatch, citat de news.ro. "Am platit mai multe taxe decat oricine altcineva, de peste 10 miliarde de dolari, dar guvernul ar trebui sa ceara celor ca mine sa plateasca taxe semnificativ mai mari", a afirmat intr-un interviu la CNN co-fondatorul miliardar al Microsoft.

Bill GatesFoto: AGERPRES

Gates este al doilea cel mai bogat om din lume, cu o avere neta de aproximativ 92 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor.

Bill Gates, care s-a angajat sa doneze cel putin jumatate din averea sa unor cauze filantropice, a criticat reforma fiscala a republicanilor, despre care a spus ca avantajeaza cel mai mult corporatiile si oamenii foarte bogati.

"Nu a fost un proiect fiscal progresiv, a fost un proiect fiscal regresiv. Oamenii care sunt mai bogati tind sa aiba mai mule beneficii decat cei din clasa de mijloc, sau cei saraci, asa ca proiectul actioneaza contrar tendintei generale pe care am dori sa o vedem, in care sa fie intarita plasa de siguranta, iar cei din varf sa plateasca impozite mai mari", a spus miliardarul.

In toamna anului trecut, peste 400 de milionari si miliardari americani, intre care George Soros, Steven Rockefeller si Ben Cohen and Jerry Greenfield, fondatorii Ben &Jerry, au scris o scrisoare deschisa prin care au cerut Congresului sa nu reduca taxele pentru bogati.