"Statele Unite nu vor mai tolera practici incorecte in comertul international", a spus presedintele Statelor Unite, Donald Trump, in timpul interventiei sale la Forumul Economic International de la Davos, in Elvetia, potrivitIl Messaggero, citat de Rador.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

"Vom restabili integritatea sistemului comercial. Numai daca insistam pe un comert corect si reciproc putem crea un sistem care functioneaza nu numai pentru SUA, ci pentru toate tarile", a mai subliniat presedintele SUA.

"Ii invitam pe ceilalti lideri sa protejeze interesele cetatenilor lor, asa cum o facem noi". "America inregistreaza din nou o crestere puternica, pe Bursa s-au creat 7.000 de miliarde de dolari de la alegerea mea", a adaugat Trump. "Cand Statele Unite cresc, creste toata lumea. Ca presedintele al SUA voi pune mereu America pe primul loc, cum ceilalti lideri pun tara lor pe primul loc", a continuat.

"Veniti in America. Eu cred in America si o voi pune intotdeauna pe primul loc. Dar nu inseamna America "alone". America este deschisa companiilor si este din nou competitiva", a mai sustinut Trump. "Este un privilegiu sa fiu aici printre liderii diplomatiei si politicii. Sunt aici pentru a reprezenta interesele americanilor si pentru a oferi prietenie in construirea unei lumi mai bune", a mai spus presedintele american.

Sistemul care reglementeaza imigratia in SUA "este blocat in trecut" si de acum inainte cine intra va fi selectat in baza capacitatilor sale de a contribui la bunastarea economica a SUA, a mai avertizat seful de la Casa Alba. SUA sunt implicate puternic pentru "maxima presiune de a denucleariza Coreea de Nord, lucram cu aliatii pentru a combate teroristii si daesh, SUA sunt lideri in asigurarea securitatii mondiale", a mai spus Trump.

"Va multumesc tuturor", dar si "poporului" si "muncitorilor, sunt ei cei care contribuie la evolutia tarii", a concluzionat presedintele SUA. A fost blanda primirea lui Trump in sala de reuniuni de la Forumul Economic International: la inceputul discursului presedintelui american, jumatate de sala a aplaudat, cealalta nu. Dar interesul este mare, sala era plina ochi, iar multi nu au reusit sa intre, potrivit Rador.