Rusia nu va expulza cetateni ai Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC, Coreea de Nord), asa cum cer SUA, in virtutea noilor sanctiuni pe care le-au impus impotriva Phenianului, a declarat vineri presei ministrul adjunct de externe rus, Igor Morgulov, citat de agentia oficiala de presa RIA Novosti, transmite Agerpres.

KremlinFoto: Agerpres

"Noi vom aplica doar sanctiunile care sunt adoptate de Consiliul de Securitate al ONU. Noi nu recunoastem sanctiunile unilaterale americane. Si nu avem obligatii internationale sa le punem in aplicare", a afirmat Morgulov, intrebat daca Moscova va expulza lucratori nord-coreeni, asa cum cer SUA.

In decembrie trecut, Consiliul de Securitate a instituit noi sanctiuni internationale impotriva Coreei de Nord pentru dezvoltarea programelor sale nuclear si balistic, o rezolutie pregatita in acest sens de SUA fiind inregistrata cu numarul 2379.

A fost un vot unanim asupra acestei rezolutii americane ce abordeaza aprovizionarea cu petrol si chestiunea muncitorilor nord-coreeni din strainatate, a relatat la 22 decembrie AFP. Aceasta rezolutie cere, printre altele, tuturor tarilor membre ONU sa repatrieze imigrantii nord-coreeni "imediat, dar nu mai tarziu de sfarsitul anului 2019".