Fostul director al Serviciului National de Informatii (SNI) din Bulgaria, generalul Kircho Kirov, este condamnat la 15 ani de inchisoare si la confiscarea a jumatate din averea pe care o detine, informeaza Procuratura de la Sofia, potrivit Agerpres.

Aceasta este a doua condamnare serioasa pentru acesta. Prima, de 10 ani de inchisoare, este pentru o acuzatie identica si inca nu a intrat in vigoare. Actul de acuzare a fost depus la Tribunalul Militar din Sofia in primavara anului 2017.

Fostul director al Serviciului National de Informatii a fost acuzat ca in perioada 2007-2011, in complicitate cu un subordonat al sau, si-a insusit de la bugetul serviciului euro si dolari americani in valoare de 5,1 milioane de leva.

Pentru Dimitar Lidarev, complice al acestuia, colonel in rezerva si fost angajat al SNI, Tribunalul Militar din Sofia a dispus trei ani de inchisoare cu suspendare. La ordinul directorului Kircho Kirov, Lidarev a facut actele false de retragere si raportare a sumelor si a primit banii de la casieria Serviciului, sustine Procuratura.