Presedintele SUA, Donald Trump, a revenit miercuri pe Twitter cu o postare in care se arata solidar cu participantii la protestele din Iran, el exprimandu-si "respectul pentru poporul iranian care incearca sa isi ia inapoi guvernul devenit corupt", informeaza agentiile internationale de presa, citate de Agerpres.

Donald TrumpFoto: Wikipedia

"Veti vedea un mare sprijin din partea Statelor Unite la momentul potrivit", a mai scris Trump in aceeasi postare.

Incepand de joi, in mai multe orase iraniene mii de persoane au iesit in strada pentru a protesta impotriva preturilor mari, coruptiei si politicii economice a guvernului presedintelui Hassan Rohani. Unele proteste au degenerat in confruntari cu fortele de ordine, in care au fost ucise 21 de persoane, iar unii manifestanti au fost arestati.

De la inceputul protestelor, Trump a postat zilnic pe Twitter mesaje legate de aceste manifestatii, in care a asigurat protestatarii de sprijinul SUA si a avertizat regimul de la Teheran, pe care l-a calificat drept "brutal si corupt", sa nu incalce drepturile omului. Intr-o postare aparuta luni, Trump a scris ca poporului iranian ii este "foame de libertate" si ca pentru Iran a venit "vremea schimbarii".