Autoritatile germane au declarat sambata ca au arestat un cetatean german in varsta de 55 de ani in legatura cu care exista "suspiciuni puternice" ca ar fi otravit mancare pentru bebelusi si care a amenintat ca va otravi alte produse alimentare distribuite in Germania si in Europa, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Suspectul a fost arestat langa Tubingen, la aproximativ 40 de kilometri sud de Stuttgart.

Autoritatile au declarat ca au reusit sa-l identifice pe barbat "datorita informatiilor oferite de populatie" si au anuntat ca vor organiza o conferinta de presa la Konstanz sambata dupa-amiaza pentru a da mai multe detalii cu privire la acest caz care a ingrozit consumatorii germani in ultimele zile.

Joi, autoritatile germane au anuntat ca sunt in cautarea unui barbat care a amenintat ca va otravi produse alimentare daca nu primeste mai multe milioane de euro.

Potrivit autoritatilor, suspectul ar fi trimis un e-mail in care a spus ca ar putea otravi circa 20 de produse alimentare distribuite in supermarketuri. Pentru a arata ca nu glumeste, autorul a oferit indicatii care le-au permis autoritatilor sa confiste din magazine din Friedrichshafen (sudul Germaniei) cinci borcane cu mancare pentru bebelusi care continea etilenglicol, un produs utilizat ca antigel si lichid de frana care daca este inghitit in cantitati mari poate provoca moartea in absenta unui tratament medical.