Mai mult de 60 de teologi romano-catolici, preoti si cadre universitare, l-au acuzat in mod oficial pe Papa Francisc ca raspandeste idei opuse doctrinei religioase catolice, dupa ce acesta a fost de acord ca persoanele care au divortat sau sunt recasatorite civil sa primeasca Comuniunea, potrivitFox News.

Papa FranciscFoto: Captura Youtube.com

Intr-o scrisoare de 25 de pagini trimisa catre Papa Francisc luna trecuta si oferita sambata agentiei Associated Press, cei 62 de semnatari au emis o "corectare filiala" catre acesta, o masura despre care au spus ca nu a fost aplicata inca din secolul al XIV-lea. In scrisoare, Papa Francis este acuzat ca a propagat sapte pozitii eretice care privesc casatoria, viata morala si lucrurile sacre prin documentul sau din 2016 numit "Bucuria iubirii" si prin "acte, cuvinte si omisiuni" ulterioare.

Intr-un alt act oficial realizat anul trecut de patru cardinali traditionalisti, lui Papa Francisc i se cere sa clarifice o serie de intrebari sau de dubii pe care acestia le-au avut in legatura cu textul sau din 2016. Papa nu a raspuns initiativei, iar purtatorul de cuvant al Vaticanului nu a raspuns imediat la un e-mail prin care i se solicita explicatii cu privire la situatia creata.

"Bucuria iubirii" a fost lansata in aprilie 2016 si a declansat imediat controverse. Invatatura bisericeasca sustine ca, daca catolicii divortati si recasatoriti din punct de vedere civil nu obtin o anulare- un decret bisericersc care confirma ca prima lor casatorie nu este valida - ei nu pot primi binecuvantarea pentru ca sunt acuzati de comiterea adulterului.