La aproape o saptamana de la cutremurul cu magnitudinea de 7,1 care a daramat 52 de cladiri in Mexico City si a omorat aproape 300 de oameni, mexicanii isi pun speranta intr-un labrador retriever sa le gaseasca apartinatorii, poate, cu putin noroc, inca in viata, relateaza Reuters si The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu ochelari de protectie, vesta si incaltari, Frida, un caine de cautare-salvare care lucreza la Secretariatul de Marina SEMAR, a localizat sub daramaturi 12 persoane inca in viata, iar 40 care erau deja decedate.

Ea a fost cooptata pentru cautari imediat dupa cutremurul de anul trecut din Ecuador, dupa un cutremur de acum doua saptamani din sudul Mexicului, in 2015 dupa o serie de alunecari de teren, dar si dupa o explozie din 2013 din Mexico City.

Dupa cutremurul de saptamana aceasta, ea a incercat sa gaseasca supravietuitori la o scoala din sudul capitalei Mexicului, unde au murit 19 copii si sase adulti.

Biroul presedintelui Mexicului, Enrique Pena Nieto, a postat, vineri dimineata, o poza cu Frida pe Twitter, recunoscandu-i labradorului determinarea si curajul.

"Ea este Frida. Apartine SEMAR si a ajutat la salvarea a 52 de vieti la diferite dezastre naturale de nivel national si international", arata mesajul postarii de pe Twitter.