​Protestele unui solicitant de azil, de pe podul Hohenzollern din Köln, au provocat miercuri seara intarzieri a sute de trenuri. Tanarul din Iran s-a catarat pe pod si a inceput sa arunce hartii cu versuri in Farsi, in apa. Podul a trebuit sa fie blocat accesului. Drept urmare, 234 trenuri au fost intarziate, iar unsprezece trasee feroviare inchise, a declarat joi un purtator de cuvant al politiei federale. In timpul operatiunii, a fost inchis si traficul naval pe Rin.

Politia a intervenit in urma unui apel. Cand oficialii au sosit la pod, tanarul le-a cerut un interpret. Dupa ce un traducatorul a putut lua legatura cu el, iranianul a coborat si a fost preluat de ofiteri de politie. „Ne-a spus ca nu vrea sa se sinucida", a precizat un purtator de cuvant al Politiei Federale.

Podul Hohenzollern a fost complet blocat timp de doua ore si jumatate. Barbatul se urcase miercuri dupa-amiaza pe un arc de otel al podului aglomerat, de la gara principala din Köln. De acolo, el a aruncat niste fasii de hartie, cu poezii proprii, scrise in limba Farsi.

Protestul sau a fost provocat de refuzul autoritatilor germane de a-i acorda azil politic. Prin actiunea sa, el a vrut sa transmita un mesaj politicienilor din Germania si din Iran, a spus politia.

Dupa recuperare si verificari, iranianul de 29 de ani a fost eliberat, el avand permis de sedere valabil si resedinta în Hamburg.

Impotriva lui s-a facut plangere perntru perturbarea ordinii publice. Martorii oculari au relatat despre platformele aglomerate cu calatori, de la statia principala din gara, în timpul suspendarii trenurilor. Potrivit politiei, au fost chemate si echipele de pompieri, iar traficul naval de pe Rin a fost întrerupt în timpul operatiunii.